Over Antonie

" Organisaties huren Antonie Reichling in omdat hij zich terdege verdiept in zijn klant, snel de vinger op de zere plek legt én ze tegelijk extra winstkansen laat zien. "

Over Antonie

Sinds 1992 ondersteunt Antonie Reichling bedrijven en instellingen bij het realiseren van hun doelstellingen en verwezenlijken van hun ambities, als organisatiecoach en accountability partner, als opleider, als adviseur en als projectmanager. Sindsdien zetten meer dan 90 organisaties in binnen en buitenland Antonie in om hen te helpen bij ruim 200 projecten van korte en van lange duur.

Antonie is van oorsprong werktuigbouwkundige. 14 jaar ervaring in het bedrijfsleven verschafte hem de praktische basis voor zijn werk als organisatieadviseur.

Antonie hanteert een coachende aanpak en streeft er naar dat zijn klanten zoveel mogelijk zelf doen, zodat zij snel op eigen kracht verder kunnen. Organisaties huren Antonie Reichling in omdat hij zich terdege verdiept in zijn klant, snel de vinger op de zere plek legt én ze tegelijk extra winstkansen laat zien.
Hij respecteert de organisatie en de beweging die daar al is. Antonie gaat meteen aan de slag, heeft een goed oog voor het begin en krijgt iedereen enthousiast. Op basis van zijn kennis en ervaring zet hij alleen in wat werkt en reikt onderweg gericht aan wat nodig is.

Wil je een gevoel krijgen bij Antonie als persoon, bekijk dan zijn introductievideo. En dan kun je nog lezen over zijn beweegredenen in een interview dat gepubliceerd werd in Kwaliteit in Bedrijf (juli-augustus 2022).

Antonie Reichling
Fabriek golfkartonnen verpakkingen

De beste verpakkingsfabriek in de branche is overtuigd van de eigen aanpak, maar ziet zich door de markt gedwongen dat ‘aantoonbaar’ te maken. Antonie Reichling ondersteunt directie en managementteam bij

Projecten

Sinds 2004 schakelen opdrachtgevers Antonie in voor projecten bij multinationale organisaties in binnen- en buitenland. Antonie voert opdrachten uit die zijn volledige aanbod en werkterrein beslaan, van training op het gebied van lean improvement bij een grote speler in de schoonmaakmachines, tot consultancy op documentmanagement bij een Directoraat Generaal van de Europese Commissie.

In Antonie Reichlings internationale projecten werkte hij steeds met multiculturele groepen en hij brengt daarmee een gedegen multiculturele ervaring mee. Zijn competentie op multicultureel gebied versterkte hij verder met een accreditatie als Intercultural Readiness Assessor. Met inzet van de Intercultural Readiness Check (IRC) ondersteunt hij zijn klanten gericht op de vier belangrijkste competenties voor succes in een multiculturele omgeving:

 1. Interculturele communicatie
 2. Commitment bouwen
 3. Interculturele sensitiviteit en
 4. Managen van onzekerheid

Branche-Ervaring

De projecten bij de 70 organisaties die Antonie Reichling inschakelden, verdiepten zijn ervaring in een aantal branches:

 • Verpakkingen (golfkarton en kunststof)
 • (Internationale) Machine industrie
 • Nederlandse uitvoeringsorganisaties
 • Lucht- en spoorverkeersleiding
 • Weg- en waterbouw
 • Europese organisaties
 • Europese inspectie- en audit organisaties.
 • Jeugdzorg
 • Corporate academies van multinationals
 • Multiculturele organisaties en teams
Audiovisueel bedrijf

Klein audiovisueel bedrijf handhaafde zich met moeite op het raakvlak van kunst en productie. Het eigen vermogen vertoonde een gestaag dalende lijn. Antonie Reichling hielp een duidelijk positionering met een

Brancheorganisatie jeugdzorg

Alle jeugdzorg-instellingen in Nederland moesten in enkele jaren, om hun financiering te behouden, HKZ certificatie behalen. De brancheorganisatie wilde hen daarbij centraal ondersteunen. Antonie Reichling begeleidde de brancheorganisatie in de

Onderzoeken en Publicaties

Antonie Reichling werkt het liefst een op een met u. En soms geeft zo’n opdracht aanleiding tot een onderzoek waarvan ook anderen de vruchten kunnen plukken. Of u als klant bent aanleiding tot een publicatie, om een extra handreiking te doen. Een publicatie van Antonie, al of niet met collega’s samen.

U kunt een aantal van de publicaties op de volgende pagina als pdf downloaden en lezen:

Netwerk

Een goede partner is veel waard. Maar soms kan extra capaciteit net dat zetje geven waardoor succes binnen bereik komt. Of soms is specifieke expertise nodig die Antonie Reichling u niet zelf kan of wil geven. Omdat dat terrein buiten dienstverlening, zijn kundigheid en ervaring valt. Gedragstraining, financiële expertise, diepgaande statistische analyse. Daarvoor biedt Antonie u toegang tot een uitgebreid netwerk. Als makelaar in expertise stelt hij u deskundige en betrouwbare netwerkpartners voor. Die u net zo bedienen als u dat van Antonie gewend bent. Als vertrouwde partner. En waarmee u via Antonie of rechtstreeks kunt werken.

Antonie verleent zijn diensten ook namens Schouten & Nelissen en Relevance (voorheen Schouten Global) in Zaltbommel, projectmanagement-training.nl in Amsterdam, Global Management Consultants in Dubai, EIPA in Maastricht, en EFE-IFE Benelux in Brussel.